Details
Bollinger
Om een grote
champagne te kunnen produceren moet je eerst grote wijnen maken. Een
grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al
meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (pinot noir en chardonnay) is afkomstig
van eigen wijngaarden uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Het
bedrijf is nog steeds in handen van de familie die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit
champagnehuis gewaarborgd blijft. Zelfs de ムnormaleメ Special Cuvee ontstaat volgens een
uniek proces in de Champagne; een rijping van minimaal 36 maanden veel langer dan
de wettelijke vereiste periode van 15 maanden. Daarnaast wordt iedere Special Cuvee
gecomponeerd met een aanzienlijk deel ムVins de Reserveメ. De ware schatkamer van Bollinger
bevindt zich in haar uitgestrekte kelders hier rijpen ongeveer 700.000 magnums
reservewijnen tussen 5 en 25 jaar op natuurkurk (in plaats van kroonkurk). Van alle grote
wijnjaren laat Bollinger in haar kelders magnums van elke afzonderlijke Cru wijngaard
rijpen. Men gebruikt deze om toe te voegen aan de basiswijn voor de Special Cuvee zodat
de hoge kwaliteit altijd wordt bereikt ook bij mindere jaren... Typisch Bollinger!