NIX 18 - Wij verkopen

geen alcohol aan minderjarigen

Mijn winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.
Vorige

Louis Roederer - Brut Premier - Bouteille (75 cl) in luxe Giftpack

Vorige

Louis Roederer - Blanc de Blancs 2009 - Bouteille (75 cl) in luxe Giftpack

Louis Roederer - Brut Rose 2009 - Bouteille (75 cl) in luxe Giftpack

Eis 50 punten op

Artikelnummer: LR-160843

Een kenmerk roederer rose de concentratie fruitigheid en compactheid van de cumieres pinot noir druiven worden overstegen door de elegantie zuiverheid en de versheid van de beste chardonnay druiven geteeld op de c�te des blancs. jean baptiste lecaillon kelder meester

Een zonnige terroir
Om druiven te worden gebruikt bij het maken van een grote rose champagne moeten zij perfect volwassenheid die soms moeilijk te bereiken in de veranderbare champagneklimaat bereiken. Dit is de reden waarom louis roederer besloten te investeren in de wijngaarden aan cumieres waar de ondiepe kalkrijke kleigrond die op hellingen zuiden badend in het gereflecteerde licht van de oevers van de rivier de marne stelt de druiven optimale fenolische rijpheid bereiken.

Een handtekening blend
Een mix van ongeveer 65% pinot noir en 35% chardonnay 20% daarvan wordt de wijn gerijpt in eiken tuns is de rose vintage cuvee algemeen gerijpt op lees voor 4 jaar en vertrokken voor een minimum van 6 maanden na degorgement (gedegorgeerd) naar te bereiken perfecte rijpheid.

Een uitzonderlijke fruitigheid
De wijn heeft een fruitige aroma's van wilde rode bessen gevolgd door bloemige noten en de zoete en kruidige geur van de schil; en de aroma's van gedroogd fruit en cacao resultaat van vinifying van de wijn in eiken tuns. Rijke en volle de rose vintage verheft de rijpheid van de vrucht. Een mousserende wijn met een eerste indruk van frisheid soepel opent met bijna exotische noten in combinatie met de pure mineraliteit van de chardonnay druiven.

Eten & drinken
Deze champagne is een mooi aperitief, maar ook een goede begeleider van delicate visgerechten, oesters en fruit de mer.
Bewaren
Deze champagne wordt op dronk geleverd en is ongeveer 2 jaar goed te bewaren.
Serveren
Gekoeld serveren op ongeveer 7 graden.

Levertijd binnen 2-5 werkdagen.

€ 58,00

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

-+

Details

Louis Roederer is de naam van een champagnehuis eigenlijk Champagne Louis Roederer dat in Reims is gevestigd. Het huis is een van de oudste onder de champagnehuizen en werd in 1776 als Dubois Pere et Fils opgericht. In 1833 erfde Louis Roederer het bedrijf en hij vernoemde het bedrijf naar zichzelf. Roederer verkocht een groot deel van de omzet in Rusland. Een van de tsaren ook zijn huishouding kocht Roederer wenste een 'eigen' fles te zien om zich van de andere Russische klanten te onderscheiden. Daarom werd een kristallen fles vervaardigd. Dit kristal is zo sterk dat de fles geen ziel nodig heeft. Tsaar Nicolaas II van Rusland maakte Roederer tot zijn hofleverancier en het bedrijf had groot succes tot de Russische revolutie en de Amerikaanse drooglegging een groot deel van de vraag deden opdrogen. Roederer bezit 214 hectare wijngaarden en kan daarmee voor 66% in de eigen behoefte aan druiven voorzien. De rest wordt bij boeren ingekocht. Het gebruik van veel pinot noir in de assemblages maakt Roederer tot een huis dat in de traditie van Reims werkt. Roederer gebruikt net als Bollinger en Krug alleen de eerste en grote cru's van de champagne en de vintage cuvees laat men bij Roederer nog steeds enige tijd op eiken vaten rijpen. Het huis voorziet in 75% van zijn druiven de rest wordt van de boeren gekocht. Bijzonder is dat Roederer de taille (tweede persing) van de chardonnay gebruikt. Deze is zoeter dan de cuvee (eerste persing) en bevat minder van de in champagne onwelkome tannine. De taille van de pinot noir en pinot meunier wordt verkocht aan mindere producenten. Roederer voorkomt door de wijn te koelen dat deze in de winter een spontane melkzuurgisting ondergaat daarvan zou de wijn volgens de keldermeesters en assembleurs van Roederer minder levendig worden. Andere champagnehuizen laten de melkzuurgisting of malolactische gisting wel gebeuren omdat de diepte en complexiteit daardoor toenemen . Het huis Louis Roederer gebruikt bij de assemblage van champagne ook de taille van de chardonnay andere huizen doen dat niet. De taille van de chardonnay is soms wel goed bruikbaar omdat deze rijker aan suikers is en minder zuur is dan de cuvee van deze druiven. De champagnes van Louis Roederer zijn typisch voor de style de Reims waar de champagnehuizen altijd veel pinot noir hebben gebruikt. Louis Roederer is net als Mumm Veuve Clicquot en Laurent Perrier een pinot noir huis.

  1. Eis 50 punten op

Schrijf uw eigen beoordeling

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Totaal oordeel
Kwaliteit
Prijs