NIX 18 - Wij verkopen

geen alcohol aan minderjarigen

Mijn winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.

Louis Roederer - Cristal Rose 2007 - Bouteille (75 cl) in luxe Giftpack

Eis 50 punten op

Artikelnummer: LR-174632

Intense verfrissend en uitzonderlijk nauwkeurige het boeket onthult een uitgebreide en complexe scala aan smaken het ensemble is zijdeachtig full bodied weelderige en licht met een prachtige aromatische zuiverheid. Jean Baptiste lecaillon keldermeester

De grenzen van onze expertise
In 1974 100 jaar na de oprichting van cristal Jean Claude Rouzaud besloot de cristal rose cuvee creeren. Om dit te bereiken oude wijnstokken pinot noir druiven selecteerde hij uit de beste grand cru wijngaarden aan Ja die nu worden geteeld volgens biodynamische principes. De unieke kalkrijke kleigrond waardoor de druiven een prachtige mineraliteit geeft kan de wijnstokken (in het beste jaar) tot uitzonderlijke fruit volwassenheid aangevuld met een kristallijne zuurgraad te bereiken.

Een unieke mix
Een mix van ongeveer 55% pinot noir en 45% chardonnay bestaande uit 20% van de wijn gerijpt in eiken Tuns cristal rose wordt geproduceerd met behulp van de saignee (bloeden) proces na koude maceratie. De cristal rose cuvee is de leeftijd gemiddeld voor 6 jaar in kelders Louis Roe's.

De precisie van kristal en de intensiteit van de rose
De aanval onthult een aromatische intensiteit met een opmerkelijke volheid en de gladde zoete aroma's van witte bloemen rode vruchten karamel en tarte tatin. De volle ronde en verfijnde textuur in de eerste aanval die kenmerkend is voor de Louis Roe champagne huis wordt aangevuld met een winey hoewel niet volle structuur en een opmerkelijke frisheid geven een indruk van grote finesse en versterking van de precisie wijn.

Eten & drinken
Zo’n kostbare Cuvee als Cristal vraagt om begeleiding op niveau: fruits-de-mer, oesters en Beluga.
Bewaren
De champagne is op dronk maar wint aan complexiteit door de champagne te bewaren (max. 5 jaar)
Serveren
Serveren 6 à 8 graden

Levertijd binnen 2-5 werkdagen.

€ 353,00

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

-+

Details

Louis Roederer is de naam van een champagnehuis eigenlijk Champagne Louis Roederer dat in Reims is gevestigd. Het huis is een van de oudste onder de champagnehuizen en werd in 1776 als Dubois Pere et Fils opgericht. In 1833 erfde Louis Roederer het bedrijf en hij vernoemde het bedrijf naar zichzelf. Roederer verkocht een groot deel van de omzet in Rusland. Een van de tsaren ook zijn huishouding kocht Roederer wenste een 'eigen' fles te zien om zich van de andere Russische klanten te onderscheiden. Daarom werd een kristallen fles vervaardigd. Dit kristal is zo sterk dat de fles geen ziel nodig heeft. Tsaar Nicolaas II van Rusland maakte Roederer tot zijn hofleverancier en het bedrijf had groot succes tot de Russische revolutie en de Amerikaanse drooglegging een groot deel van de vraag deden opdrogen. Roederer bezit 214 hectare wijngaarden en kan daarmee voor 66% in de eigen behoefte aan druiven voorzien. De rest wordt bij boeren ingekocht. Het gebruik van veel pinot noir in de assemblages maakt Roederer tot een huis dat in de traditie van Reims werkt. Roederer gebruikt net als Bollinger en Krug alleen de eerste en grote cru's van de champagne en de vintage cuvees laat men bij Roederer nog steeds enige tijd op eiken vaten rijpen. Het huis voorziet in 75% van zijn druiven de rest wordt van de boeren gekocht. Bijzonder is dat Roederer de taille (tweede persing) van de chardonnay gebruikt. Deze is zoeter dan de cuvee (eerste persing) en bevat minder van de in champagne onwelkome tannine. De taille van de pinot noir en pinot meunier wordt verkocht aan mindere producenten. Roederer voorkomt door de wijn te koelen dat deze in de winter een spontane melkzuurgisting ondergaat daarvan zou de wijn volgens de keldermeesters en assembleurs van Roederer minder levendig worden. Andere champagnehuizen laten de melkzuurgisting of malolactische gisting wel gebeuren omdat de diepte en complexiteit daardoor toenemen . Het huis Louis Roederer gebruikt bij de assemblage van champagne ook de taille van de chardonnay andere huizen doen dat niet. De taille van de chardonnay is soms wel goed bruikbaar omdat deze rijker aan suikers is en minder zuur is dan de cuvee van deze druiven. De champagnes van Louis Roederer zijn typisch voor de style de Reims waar de champagnehuizen altijd veel pinot noir hebben gebruikt. Louis Roederer is net als Mumm Veuve Clicquot en Laurent Perrier een pinot noir huis.

  1. Eis 50 punten op

Schrijf uw eigen beoordeling

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Totaal oordeel
Kwaliteit
Prijs